Wil Je ‘Astraal Reizen’ Leren: Consciousness Development Program (CDP)

 

Wil je astraal reizen lerenBeschrijving
Wil je ‘astraal reizen’ leren? Het Consciousness Development Program (programma voor bewustzijnsontwikkeling) is IAC’s basiscursus. Zij biedt veel informatie over de wetenschap van Conscientiologie (Bewustzijnsleer) en Projectiologie (Leer over buitenlichamelijke ervaringen en dimensies), en legt de nadruk op de praktische en experimentele aspecten. Het CDP behandelt onder andere onderwerpen als paranormaal bewustzijn, buitenlichamelijke ervaringen (astraal reizen, astrale projectie), healing, karmischebanden, energetische zelfbescherming, dood en sterven, kosmos-ethiek, levensprogramma, paranormale verschijnselen, subtiele dimensies, assistentie aan fysieke en niet-fysieke wezens.

Cursus Astraal Reizen

Het CDP duurt 40 uur en combineert theoretische lessen met praktische oefeningen, met een primaire focus op de buitenlichamelijke ervaring (BLE of Out-of-Body Experience). De BLE is een middel voor persoonlijke groei, het vergemakkelijkt de eigen ervaring met de onzichtbare niet-fysieke wereld waar we mee interacteren. Het stelt ons in staat om paranormale ervaringen vanuit een breder perspectief te begrijpen.

Class on out of body experienceDe BLE (astrale projectie) is niet het doel op zich, maar eerder een middel dat ons toestaat de multidimensionale aspecten van onze natuur te ervaren. Het biedt het vermogen om bewuste BLE’s en interactie met zielen uit andere dimensies te hebben en vormt een essentiële stap in ons evolutionaire proces. BLE’s bieden ons de mogelijkheid om antwoorden te verkrijgen op vragen als: Wat is mijn doel in het leven? Heb ik voorgaande levens gehad? Kan ik iemand ontmoeten die is overleden? Ga ik dood wanneer ik biologisch overlijd? Waar kom ik vandaan?

De BLE is totaal verschillend van dromen, doordat men bewust naar andere omgevingen reist. Bewuste uittreders zijn in staat om plaatsen te bezoeken, mensen te ontmoeten, hun kennis te vergroten en een grotere spirituele volwassenheid te bereiken. De BLE is een fascinerende ervaring die persoonlijke evolutie versnelt.

Projectiologie beschouwt de lucide projectie (bewuste BLE) als een natuurlijk fenomeen. De methoden en BLE technieken die Projectiologie voorstaat, zijn zodanig ontworpen dat de onderzoeker het fenomeen gecontroleerd kan sturen.

De bewuste buitenlichamelijke ervaring staat het individu toe dàteenderde deel van zijn/haar leven te gebruiken dat, vanuit een bewustzijnsoogpunt, ‘verloren gaat’ gedurende de slaap (het fysieke lichaam heeft rust nodig maar het bewustzijn zelf kan actief zijn terwijl het fysieke lichaam slaapt).
Verder biedt de CDP-cursus praktische oefeningen met bio-energie (chi, prana) en mogelijkheden om astrale projecties te bereiken. De nadruk wordt hierbij gelegd op het in staat stellen van de deelnemers hun energieën zonder enige verbeelding of suggestie te voelen, te onderscheiden en te beheersen.

Het beheersen van bio-energieën stelt individuen in staat om:
1) bewuste BLE’s te ervaren;
2) de buitenzintuiglijke waarneming te vergroten;
3) het zelfbewustzijn en de balans te vergroten;
4) paranormale vaardigheden te ontwikkelen;
5) chakra’s te voelen en te deblokkeren;
6) een groter emotioneel evenwicht en lichamelijk welzijn te bereiken.

IAC benadrukt het belang van directe, persoonlijke ervaringen boven ‘geloven in’ en mystiek. De gebruikte methoden stellen participanten in staat om zonder enige vorm van invloed of afhankelijkheid hun eigen ervaringen te hebben.